BejelentésIgazgyöngyök
Találd meg a lelked mélyén szunnyadó igazgyöngyöt

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

Isten, szerepünk a Teremtésben

- Miért nem érhetjük el mindannyian a kegyeleti állapotot?

Kérd, hogy elérhesd. S megadatik. Nem olyan gyötrelmes pillanat ez, mint sokan gondolják. Ott van bennünk, mikor minden ok nélkül azt érezzük, az Isten a szívére ölel minket. S határtalan boldogság tölti el a szívünket, s szinte minden ok nélkül szárnyalni tudnánk. Olyan ez, mint a levegővétel: azt sem érezzük, hogy TESSZÜK. Valami mérhetetlenül egyszerű nem- cselekvés, beletörődés ez.

- Tudom, miről beszélsz! Akkor volt egy ilyen nagyon boldog, szinte felemelő pillanat az életemben, amikor semmi okom nem volt az örömre. Ültem az erkélyen, nyáresti langymeleg idő volt, s a csillagok valahogy megöleltek engem, mint a testvérüket. Szerintem mi mindannyian onnan származunk, én néha legalábbis azt érzem magamról.

Jól érzed. Ezt a tudati szintet visszaidézni persze nagyon nehéz, de attól még jó a megérzésed. Világunk már régen nem a tapasztalatok konstatálása felé (empirikus), hanem a megérzések megélése és beteljesülése felé halad. Ebben a világban pedig könnyen érvényre juthat egy igazolást nem igénylő tézis, mely erős emléktartalommal bír. Azt is jól érzed, hogy teljesek vagytok a magatok módján! De sajnos amikor ezt elfelejtitek, akkor még gyakran magányosnak érzitek magatokat. Ha viszont elhiszitek, hogy a magatok módján tökéletesek vagytok, bár még van mit tanulnotok, s hisztek magatokban. Ha pedig hisztek magatokban, akkor valóban csodákra lesztek képesek. Ha belegondolunk, mi működik még ilyen elven, rájövünk, hogy a szeretet. Valóban, hiszen elhisszük a másikról, hogy tökéletes, s mindenre képes, és ezáltal szárnyakat kap: tehát az is lesz.

A harmónia és a tökéletesség végigkíséri a világmindenséget. Nézd meg testeteket: minden tökéletes benne. Ahogy működése, a felépítése, az egyes szervek viszonya az egészhez. A kizökkent valóságotok ne zavarjon meg! Márpedig „ahogy fent, úgy lent...”, a kicsiben benne rejlik a nagy. Ez tehát igaz az univerzumra is nagyban, azaz a Mindenhatóra és minden teremtményére.

...

Szeretnéd végre, ha letennéd a voksot az igaz hit ellen, vagy mellette. Mert nem élhetsz örökké kétségek között. Titkon TE is Istenhez imádkozol, s lehet, hogy mások előtt fennhangon azt hirdeted, hogy nem létezik.

Nem vádollak, kedves barátom! Mindannyitoknak át kell esnetek a beavatáson. Csak az lehet igazán tiszta, aki minután bemocskolta az út pora, megfürdött. H értékeled a lelked tisztaságát, s ha lelked mélyére szállva majd elmerengsz azon, mik is az igazán fontos eszmék, s rátalálsz a HIT-re, akkor már jó úton jársz.

Ne félj mélyre szállni! Ne félj szembesülni lelked sötét zugainak fojtó gondolataival! Kérlek, kedves barátom, értsd meg, miden szeretetre méltó, ami e földre teremtetett! Csak abban különböznek egymástól, hogy hazatértek-e vagy még úton vannak.

Sokan bolyonganak, és sokan tesznek fel értelmetlennek tűnő kérdéseket, mindazonáltal lelkük húrjait megpendítve rátalálnak arra az őszinte hangra, mellyel Istenükkel tudnak beszélni. Ez a hang, ez a rezgés az, amit a keserűség, s olykor a szenvedés tud csak előcsalni belőletek, de olyannyira tiszta és emberi, hogy Isten szerető szíve azonnal kinyílik hallatára. Kérlek, egy valamitől ne fordulj el: önmagadtól! Akkor rátalálsz az Istenhez, a haza vezető útra!

Eddig azt tanították nektek, hogy bűnösek vagytok- holott nincs bűn, mit egy szerető szülő meg ne bocsátana! Eddig azt sulykolták belétek, hogy Isten csak azoknak bocsát meg, akik jó hívő módjára gyakorolják a vallást, holott a szeretet nyelvét, Isten nyelvét beszéli minden halandó még akkor is, ha ideig- óráig elfelejti azt néha.

...

- Néha, mikor azt érzem, az Isten a szívére ölel; határtalan boldogság tölti el a szívemet. Szinte minden ok nélkül szárnyalni tudnék. Valami mérhetetlenül egyszerű nem- cselekvés, beletörődés ez.

Kedvesem, ez a kegyelem állapota. Erre törekedj. Ilyenkor vagy saját középpontodban. Nincs ítélet, nincs szeretetlenség, csak szeretet, béke és nyugalom van. Ezt kell végre megértenetek.

Most olyan dolgokról fogok nektek beszélni, amiről már sok helyen és sokat olvashattatok, hallottatok: Jézusról.

Sokan tisztában vagytok azzal, hogy az ő földi jenléte megváltoztatta sorsotokat. Azt is tudjátok jó páran, hogy az ő személyével a Teremtés csodája valósult meg: azóta vált bizonyossá számotokra, hogy a HIT erejével minden lehetséges. Amiikor Jézusról beszéltek, sokszor kiragadva, az ő csodáit magasztalva mindnek fölé helyezik személyét. Én azonban azt mondom nektek: itt van ő közöttünk. De szerető gondoskodó jelenlétén túl másra is gondolok.

Amikor egy újszülött szemébe nézel, ott csillog benne a “kisded” tekintete. Ha sokszor sok mindent tapasztaltál már csodákról, akkor meg fogod érteni, minden csoda egy teremtő akarat-on keresztül nyilvánul meg. Legyen az testet öltött tudatú intelligencia teremtése, vagy olyané, aki már nem inkarnálódik a földre. Ez pedig kedveseim, egy valamit eredményez: hogy a tudat, mely a csodákért felelős, végső soron nem kevesebb, és nem több, a te tudatodnál. Persze más, és ez így is van rendjén, de attól még tényleg azonos vele.
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!