BejelentésIgazgyöngyök
Találd meg a lelked mélyén szunnyadó igazgyöngyöt

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

Szólítottál? Hogy várom, szívem nyitva áll, elrepülnék bárhova, hogyha TE szólítanál... Szólítottál, vagy csak oly nagyon ébren virrasztok már, hogy képzelgek minden hajnalon? Gondolom, vagy valóban Te vagy már minden mozdulatban, minden szóban? Illúzió ez, s csak úgy hiszem, vagy tényleg Te érintesz meg, imára kulcsolván kezem? Szólítottál. S most már arcodat is látom. Mindenben ott vagy a világon. Tűz Tűz ég szívedben, parázs, mi felszínen ragyog, el nem olthatod a lángot, mely ott izzik szíveden, hamvad, mi egykor lángolt, S ezer zsarátnoka újra kigyúlik majd, ha feléled a remény csillaga. Szólj Szólj, hangoddal emelj torlaszt, gyújts csillagot, Szólj, s ha elég hangosan nem zeng, én még mindig szólhatok! Szólj igazat, ami valódi, ne hidd, hogy ál-szónoklatok A tiédnél majd jobban fognak szólni! Szólj, mondd ki, mi benned él, ne hagyd, hogy elvigye a szél, Szólj, ha szólni kell, vagy vésd a hegyormokra, mi szívedbe van írva, Szólj, ne vidd magaddal zengő igazad a sírba! Szólj, s ha elkezded, fejezd is be, ordítva vagy csendbe, Szólj, ha nincs más, kinek mondhatnád, hát súgd a fülembe! Szólj hát, mondd ki végre, ne tartsd magadba, ha mar a bánat, Szólj, hangod ne mossa el a fájdalom, ne adj hitet a szánakozásnak! Szólj, szíved szavával, lelked dalával énekelj, Szólj, te légy, ki minden percben megmutatja, mit látni kell! Szólj, mert úgyis minden igazság fel van írva- Homlokodra tiszta fénnyel, mint lemoshatatlan isteni tinta! Szólj, s ha felemeled hangod, lelked lelkemnek válaszol, Szólj, szenteld meg tested templomát; ne legyen az, hol a csend honol! Szólj, s ha mindent elmondtál már, igazat, fényeset, valót, Szeresd a teremtés eszközét, fogadd szívedbe az isteni szót! Kismadár (Szofinak) Itt ülsz a vállamon, kismadár, s lelked az égen már messze száll. érzem, bár nem hallom, hogy zenél emlékeddel a tavaszi szél. Madárrá lettél, hisz az is voltál, Hogy élhetnék, ha nem dalolnál? Itt vagy mellettem megint újra, Mint egykor összegömbölyödve, összebújva. Felnőttél immár, s lehajolsz hozzám, Hogy újra megváltó nyugalmat hozz rám, Bár szíved örök, s nem értheted, Hogy az enyém miért ily beteg. Nagy szárnyaiddal átölelsz, S mint kismadár, úgy énekelsz, Hogy átjárjon végre a remény, Hisz tested újra tiszta isteni fény.

Itt jártál. Itt jártál. A pillanat fogva tartott, majd elengedett. S most, hogy átfut agyamon a mozdulat, A múlt parányi szilánkjaiból nem kérhetek. Itt jártál. Bódult álmok, képzetetek. Összezavarhat bár a néma gondolat, Hogy varázs, azt tagadni nem lehet. Itt jártál. Még visszhangzik a csend, s a hang. Ne tagadd, hogy árad benned a lélek, Most, hogy szólna benned, mint félrevert harang. Talán, hogy itt jártál szíved megértett: Félni, s hazudni már nem tudok, S hogyha újra erre jár, megleli majd a csillagot. Híd Átívelő, mélyből jövő, láthatatlan égi lajtorja, mi úgy tör fel, mint hirtelen eső, s hangtalan egy húrra hangolna, híd, mely összeköt eget, földet, csillagot, híd, mi messziről jön, s ami mégis én vagyok. Mondanám, de nem merem, úgyis érted, hiszen érzed, él még múltam, s jelenem, de elragad már belső fényed, s rögtön megépül köztünk újra az, mi kezdetektől állott, hogy szívünket lángra gyújtva magunkba fogadjuk a világot.


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!