BejelentésIgazgyöngyök
Találd meg a lelked mélyén szunnyadó igazgyöngyöt

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

- Mondd, miért van az, hogy amikor boldog vagy, szinte minden pillanat egyenértékű az örökkévalósággal, ha pedig boldogtalan, az idő ólomlábakon jár?

Azért, mert az időt TE teremted. Ugye, nem hiszed? Lépj be a szívedbe, s bemutatom neked, az időtlenség birodalmát! Ott vagy TE, lényednek középpontjában, az örök létező. Az a csodálatos isteni lény, akin sem idő, sem tér ki nem fog. Bármikor, bárhol és bármilyen formában megnyilvánulhatsz, hisz léted, mely örök bizonyíték minderre.

Az idő nyilvánvaló változásokon megy keresztül életetekben, mint ahogy a tér is. Ha megérted ezt, s el is fogadod, könnyebb lesz boldogan átélned ezt az eseményt majd. Hogy ne ragadja a múlt síkjában és az idő fogságában mindenképpen szükséges még néhány információt megtudnod. Az időre a ciklikusság olyannyira jellemző, hogy legjobban egy körbehaladó vonattal tudod elképzelni természetét. Amikor odaért az egyik állomáshoz, te azt látod, hogy megtett egy bizonyos utat, aki azonban a körön belül van, ugyanott (körbe-körbe) kering.

A ciklikusság tehát- mint amit az évszakok váltakozása, s egy korszak, visszatérő divat mutat, olyannyira szubjektív, mint az idő-érzékelése maga.

Nézd mindezt nagyobb léptékben! Ha felemelkedsz, s úgy szemléled a világ egészen más arcát mutatja neked! Bár ahol élsz, számodra teljes világ, s az ország, melynek polgára vagy, hatalmasnak tűnik, mégis madártávlatból picinyke mindegyik.

Emelkedj madártávlatba, s vele együtt minden megváltozik majd számodra! Látni fogod, hogy parányi az élőhelyed- országod- bolygód! S a világmindenség is csak a te galaxisodból szemlélve nagy. Más galaxisokból nézve olyan, mint csillagpor, mit tündérek hintettek az égboltra.

A Teremtő szemszögéből nézve azonban mind egyforma jelentőséggel bír. Ezért aztán léted, s a világ léte, kora ugyanolyan eséllyel esik latba. A Jóisten minden teremtő lénynek gondját viseli, sorsunk az ő sorsával összeér. Ezért aztán egyáltalán nem túlzás, ah azt érzed: az angyalok kísérik minden lépésedet.

AZ, hogy ezek a lépések körbe- körbe vagy egyenesen a végtelenbe vezetnek, már nem bírnak nagy jelentőséggel.

Az időnek, mint sorsodat alakító tényezőnek nincs tehát jelentősége.

Mivel tetted mindenre kihat. Az, hogy megteszed, amit megtehetsz, olyan értelemben igaz, hogy a determináltságot teljes mértékben elvetheted. TE vagy sorsod kovácsa!

Szeretheted, lebecsülheted önmagadat, s épp ezért tedd meg magadért, őseidért s utódaidért, amit megtehetsz!

 
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!